Ibrahimović je do jučer igrao s njim, sada tvrdi da ga ne poznaje: "Ko je taj čovjek?"

.
Ne želi da komentariše igrače Intera

 

U nedjelju je veliki derbi Italije odigran između Milana i Intera, a na kraju nije bilo pobjednika (1:1).

Milan je bio formalno domaćin na zajedničkom stadionu San Siru/Giuseppe Meazzi, ali nije uspio da ostvari pobjedu. Generalno, Inter je više pokazao, ali je Milan imao neke jako dobre šanse u samom finišu i lako je mogao do pobjede.

Za Inter su dosuđena dva penala, jedan je realizovao Hakan Calhanoglu, drugi je Lautaru Martinezu odbranio rezervni golman Rossonera Tatarusanu. Hakan je nakon gola za 1:0 slavio kao da je zabio za titulu evropskog prvaka, a to naravno nije bilo fer prema njegovim donedavnim saigračima. Podsjećamo da je Turčin ljetos kao slobodan igrač iz Milana prešao u redove gradskog rivala.

Njegova proslava izazvala je buru među Milanistima, skoro svi njegovi dojučerašnji saigrači mu zamjere, s nekima se u tunelu čak i zakačio nakon utakmice, a dan kasnije Zlatan Ibrahimović je dao izjavu kojom je sve zapravo objasnio.

"Kako komentarišem provokativnu proslavu Hakana Calhanoglua? Ne znam za tog igrača, a ni ne komentarišem igrače Intera", izjavio je 40-godišnji Šveđanin, osvrnuvši se kratko i na sam meč.

"Ko je bio jači i bolji celokupno na derbiju? To je nebitno, bitan je rezultat na kraju i onaj koji ga slavi, ovaj remi nije za slavlje, ali ne možemo biti nezadovoljni. Mislim da smo zreli za nešto više ove sezone i idemo po trofej".

Milan s Napolijem dijeli prvu poziciju jer oba tima imaju po 32 boda, dok je Inter na 25 bodova. Rossoneri i Napolitanci jedini su bez poraza nakon 12 kola, a u trinaestom kolu, koje će uslijediti nakon reprezentativne pauze, Milan gostuje Fiorentini koja je oslabljena neigranjem dva prva stopera (suspenzije), dok će Napoli gostovati Interu.