NAJLUĐI TRANSFER U HISTORIJI: Ibrahimović karijeru nastavlja u trećoj ligi?

Kako sada stvari stoje Zlatan Ibrahimović neće potpisati ni za Milan, ni za Everton.

Prvo se pojavila vijest da će za 120. rođendan Rossonera potpisati za Milan, kasnije je njegov agent Mino Raiola bio u završnim pregovorima sa Evertonom Carla Ancelottija, ali nisu uspjeli da se dogovore,prenosi sport1.

Popularni Ibra za sada ima samo jednu ponudu, a to je otkrio nekadašnji igrač Milana, a sada trener Monze - Cristian Brocchi.

- Da, tačno je. Berlusconi i Galliani su razgovarali sa Ibrom o njegovom dolasku, bilo je tu ozbiljnih tema, ali ne znam detalje, otkrio je 43-godišnji trener Monze.

Monza je trenutno na prvom mjestu na tabeli Serije C i po svemu sudeći će naredne godine igrati u drugoj italijanskoj ligi. Plan Silvija Berlusconija i Adrijana Gallianija je da sa Zlatanom Ibrahimovićem najprije izbore promociju u Seriju B, a onda u narednoj sezoni i Seriju A. Za Monzu igra još jedan nekadašnji igrač Rossonera, Gabriel Paletta.

Ipak i pored ponude Monze, Gianluca di Marzio javlja da je najbliži njegovom dovođenju italijanski klub Napoli kojeg je ranije preuzeo Gennaro Gattusso.