Detalji iz Zlatanove knjige: "Nadao sam se da će PSG odbiti moje zahtjeve"

Šveđanin Zlatan Ibrahimović objavio je da u narednim danima izlazi njegova nova knjiga, druga po redu, pod nazivom "Ja sam nogomet".

Svojevrsni je to nastavak autobiografske knjige u kojoj Zlatan priča o mnogim detaljima iz svoje bogate karijere, a dok se isčekuje njezino pojavljivanje u javnosti, švedski mediji izbacili su mali dio koji će, bez dvojbe, zaintrigirati posebno navijače Milana i PSG-a.

Ibrahimović je, naime, otkrio kako nije bio za to da karijeru nastavi u Paris Saint-Germainu, pogotovo jer mu je i bivši zvaničnik Rossonera Adriano Galliani obećao da ga neće prodati.

"Galliani je rekao: 'Ne brini Zlatane, nećemo te prodati'. Nekoliko sedmica kasnije, bio sam u kući u švedskom Vaxholmu nakon putovanja jetskijem, kada sam vidio pet propuštenih poziva od Mina Raiole“, rekao je Ibra pa nastavio: „Mino je rekao da će me zvati Leonardo. Upitao sam se koji Leonardo? Tada sam shvatio da je mislio na Leonarda, sportskog direktora PSG-a. Potom sam rekao Raioli: 'Slušaj, neću odgovarati na njegove pozive, Galliani mi je potvrdio da me neće prodati', a on mi je na to samo rekao: 'Znam“.

Milan nije želio napustiti, pa je za PSG imao astronomske zahtjeve, nadajući se da će odustati.

"Kada sam pričao s Minom tog ljeta, rekao sam mu da ću otežati PSG-u. Želio sam zadržati platu koju sam imao u Milanu jer sam očekivao da u PSG-u kažu da pretjerujem i da tražim previše. Želio sam to iskoristiti kako bi se oni povukli. Kazao sam Mini da zapiše sve što želim, napravio sma listu svojih želja, a potom sam rekao supruzi Heleni da oni nikad to neće prihvatiti jer je nemoguće. Ipak, 20 minuta kasnije me je pozvao Mino i rekao da sam dobio sve što sam tražio. Nakon toga nije bilo povratka nazad. Rekao sam mu da je sve spremno, da sam čovjek od riječi, kad nešto kažem, to ću i uraditi", ispričao je Ibrahimović.

Na kraju je Ibrahimović, kao što je i obećao, završio u PSG-u gdje je u međuvremenu postigao i drugi najbolji strijelac u historiji kluba. Danas nosi dres američkog Los Angeles Galaxyja.