Ibrahimovićev sin prvi put trenirao s reprezentacijom, novinarima zabranjeno da razgovaraju s njim

.
Vincent, sin legendarnog švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića, pozvan je u kamp reprezentacije Švedske za igrače rođene 2008. godine, a na prvom okupljanju vladalo je nezapamćeno interesovanje novinara.

Ovaj 15-godišnjak je trenutno član omladinskih selekcija Milana, a ukupno je u kamp pozvano 66 nogometaša koji će se pokušati izboriti za mjesto u selekciji.

Kada je dobio poziv, članci o njemu su pisani širom svijeta. Zbog njega je nekoliko medijskih kuća stiglo u trening kamp gdje su se dječaci okupili, al čak su poduzete i posebne mjere obezbjeđenja.

"Novinari ne smiju da razgovaraju s njim. Kolektivna je ocjena da on ne bi trebao biti dostupan medijima. On bi trebao dobiti što prirodniji ulazak u ovo okruženje", kaže potparol Nogometnog saveza Švedske Petra Thorén, koja je, međutim, ostavila mogućnost razgovora s nekim od ostalih 65 igrača.

Kada je trening počeo i tokom zagrijavanja Vincent Ibrahimović i njegova grupa su bili udaljeni od kamera, na drugoj strani terena.

Kada je u pitanju igračko umijeće, Ibrahimović je prema pisanju švedskih medija pokazao svoj talent. Sa svoje pozicije centralnog veznog, ostvario je nekoliko lijepih dodavanja i golova, te je ostavio pozitivan utisak.

Podsjetimo, pored Vincenta, Zlatan Ibrahimović ima još jednog sina Maximiliana, a ovo je prvi put da je jedan od njih doveden u kontekst igranja za reprezentaciju.

 

Foto:aftonbladet.se / Twitter