Mediaset: Icardi dao ultimatum Juventusu ili ide u drugi italijanski klub

Mauro Icardi bi trebao naredne sedmice imati novi klub – Juventus ili Romu.

Argentinski napadač otpisan je u Interu, a uprkos psihološkim igrama, ipak ne želi polusezonu sjediti na tribinama, nego igrati, a njegova budućnost ostaje vezana za Serie A, piše index.

Nije tajna da je njegova želja prelazak u Juventus, koji već posljednjih osam godina dominira u Italiji, a pokušat će opet stići do naslova evropskog prvaka na koji čeka od 1996. godine.

Međutim, tu postoji problem jer Inter ne želi prodati napadača velikom i omraženom rivalu iz Torina, a posebno to ne želi učiniti direktor Giuseppe Beppe Marotta, koji je do jučer radio baš u Juventusu i po dolasku na Meazzu kao glavni cilj naveo rušenje njegove vladavine u italijanskom prvenstvu.

Stoga Inter posebno od Juventusa zahtijeva 90 miliona eura za Icardija i želi novac odmah kako bi ga uložio u dolaske Edina Džeke te eventualne transfere Artura Vidala, Sergeja Milinković-Savića ili Ivana Rakitića. Ali

Juve pokušava spustiti cijenu nakon što nije prošla zamjena Icardi – Dybala koju su odlučno odbili iz redova Nerazzurra.

Ipak, prema pisanju Mediaseta, Juventus je dobio ultimatum, i to od samog Icardija. Argentinac je dao vremena Staroj dami da pošalje Interu zadovoljavajuću službenu ponudu do naredne sedmice  ili će otići u Romu.

Inter već mjesecima pokušava dovesti Edina Džeku, kojeg trener Antonio Conte vidi kao savršenog partnera Lukakuu u formaciji 3-5-2. Tako bi Icardi otišao na Olimpico, a Džeko na Meazzu, uz Rominu nadoplatu od 35-40 miliona eura, čime bi sve strane bile zadovoljne, a izvisio bi upravo Juventus.