Igman je bio tako blizu, ali Zrinjski je Zrinjski: Prvak BiH upisao novu pobjedu

.

Utakmicom Zrinjski - Igman u Čitluku otvoren je treći dio sezone i ujedno 23. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Gosti su imali bod u džepu, no Zrinjski je u finišu susreta ipak stigao do pobjede, bilo je 2:1. 

Prvo uzbuđenje nakon tri minute igre. Ilinković je iz slobodnog udarca šutirao preko gola Igmana.

Prividnu inicijativu i nekoliko kornera nakon toga imao je Igman, da bismo prvu veliku priliku vidjeli u 12. minuti. Ilinković je sjajno uposlio Ismailgecija, ali Hamzić na vrijeme izlazi i brani njegov udarac.

Do odlaska na odmor Zrinjski je pokušavao preko Ćorluke, Bilbije i Ivančića, no i Igman je pokušavao stići do gola o čemu dovoljno govori da su gosti na pauzu otišli s omjerom kornera 1:9, uz šansu Hebibovića u 45. minuti.

Na samom otvaranju drugog dijela poveo je Zrinjski. Hamzić je poklonio loptu Tičinoviću koji poklonu nije gledao u oči i pogodio je za 1:0.

Igrala se 65. minuta kada je Husref Musemića na teren umjesto Hrelje poslao Denkovića što se ispostavilo kao pravi potez. Samo tri minute kasnije Jakupović je asistirao za Denkovića koji pogađa za izjednačenje rezultata u Čitluku.

Mogao je Igman do vodstva preko Ramića, dok su na drugoj strani pokušavali Kiš i Bilbija.

Upravo je Nemanja, a ko bi drugi, ponovo bio uključen u gol Zrinjskog. Ovaj put u ulozi asistenta, a za nova tri boda pogodio je Jukić u 85. minuti.

Zrinjski nakon ove utakmice ima 54 boda na čelu tabele, 14 više od Širokog Brijega i Borca, dok je Igman posljednji s 21 osvojenim bodom.

I u narednom kolu Zrinjski će biti domaćin, ovaj put ekipi Širokog Brijega u hercegovačkom derbiju. Igman će u Konjicu dočekati Posušje. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 23. kolo:

Zrinjski - Igman 2:1 (Tičinović 47', Jukić 85'; Denković 68')

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Barišić, Jakovljević, Ismajlgeci, Sučić, Ilinković, Ivančić, Ćuže, Tičinović, Bilbija.

FK Igman: Ćeman, Duraković, Velić, Dupovac, Alagić, Hebibović, Drljević, Oremuš, Jakupović, Hrelja i Ramić.