Igrač Lejkersa zarađuje pet miliona dolara, a kupio odjeće za 2.000 dolara: Na kraju je vratio

.
Kupio je tu odjeću za dvije hiljade dolara, nosio prije utakmice, a već nakon susreta je odlučio vratiti i uzeti novac nazad

NBA je ove sezone izuzetno zanimljiva. Losa Angeles Lakersi stigli su do vodstva od 2:1 u seriji protiv aktuelnih prvaka Golden State Warriorsa. 

 

Nakon što su drugu utakmicu u San Franciscu izgubili 127:100, Lakersi su u trećoj kod kuće Warriorsima uzvratili s još uvjerljivijih 127:97. Ključni igrač pobjede Warriorsa Drejmond Grin (Draymond Green) ovaj put je upao u rane probleme s prekršajima, što je omogućilo Entoniju Dejvisu (Anthonyju Davisu) da se opet razmaše.

Međutim, sportski rezultat zasjenila je priča o igraču Lejkersa  Džeredu Vanderbiltu (Jarred Vanderbilt), koji godišnje zarađuje malo manje od pet miliona dolara. 

Vanderbilt je odlučio iskoristiti odjeću iz jednog marketa. 

Kupio je tu odjeću za dvije hiljade dolara, nosio prije utakmice, a već nakon susreta je odlučio vratiti i uzeti novac nazad. Sve je ispričao radnik iz spomenute prodavnice.

Fin dečko. Kupio je odjeću za 2.000 dolara u ponedjeljak. Nosio ju je u tunelu i nakon utakmice, da bi je potom vratio. Nisam bio u radnji, ali je kolega preuzeo odjeću nazad. Bog zna zašto je to učinio. Samo je tek tako iskoristio odjeću. Ako nisam imao razlog da mrzim Lakerse, sada to imam - poručio je radnik.

 

Foto:Twitter