Igrača Rome ispred kuće čekali bijesni navijači, on s porodicom hitno napustio Rim

.
Nizozemac se više neće vraćati

 

Rick Karsdorp je imao jako teške dane u Rimu. Nakon teških riječi trenera Josea Mourinha, dio navijača svoj bijes usmjerio je upravo na Nizozemca.

Nakon razočaravajućeg remija protiv Sassuola, Mourinho je vrlo žestoko govorio o jednom od svojih igrača. Prema riječima Portugalca, on je svojim neprofesionalnim odnosom izdao svoje saigrače. Ubrzo je postalo očito da je mislio na Karsdorpa.

"Jedan igrač nije bio korektan, nije se ponašao profesionalno. Izdao je ekipu. Rekao sam mu to u svlačionici i poručio da u januaru može tražiti novi klub", poručio je Mourinho.

Bivši direktor Walter Sabatini odgovorio je da je Mourinho u svojim riječima otišao predaleko. "Mislim da Karsdorp sada ne može napustiti kuću", rekao je Sabatini. U tome je Sabatini bio u pravu, prenose mediji u Italiji.

Prema Corriere dello Sport, Karsdorpa su u petak u njegovoj kući dočekali bijesni navijači Rome. Za Nizozemca situacija postaje sve teža. Desni bek sa 122 nastupa za Romu i dalje ima ugovor s Vučicom do sredine 2025. godine.

Karsdorp je zabrinut, no srećom nije bilo fizičkog napada od strane grupe huligana koji su ga čekali ispred kuće.

Na kraju je nogometaš s porodicom napustio Rim i nije trenutno poznato gdje je odselio, ali očito više neće stanovati u prijestolnici Italije.

Pojavila se vijest da je Juventus odmah krenuo u akciju i želi ga dovesti kod sebe, što nije isključeno da se dogodi već u januaru, ali naravno Stara dama mora Vučici da plati određeno obeštećenje.

Otpisani Karsdorp nije bio u timu za duel Rome i Torina koji je malo prije završen rezultatom 1:1.

On će sada na višemjesečni odmor, pošto slijedi Svjetsko prvenstvo, a selektor Louis van Gaal nije ga pozvao u Katar.

Upisao je ukupno samo tri nastupa za seniore Nizozemske, a 27-godišnjak je prije Rome tri godine nastupao za Feyenoord u kojem je praktično i ponikao.