Igrači Fenerbahčea se zagrlili, a onda je Edin Džeko svima pokazao ko je gazda u svlačionici!

.
Govor bh. napadača pred derbi protiv Bešiktaša

 

Fenerbahče je u subotu u gradskom derbiju kao gost pobijedio Bešiktaš sa 3:1 u okviru 15. kola turske Superlige. Nakon pobjede Fenerbahče je objavio i video iz svlačionice koji je nastao pred početak susreta, a u centru pažnje našao se Edin Džeko.

Fenerbahče je uspio da dođe do velike pobjede protiv gradskog rivala Bešiktaša i nastavi borbu za prvo mjestu turske Superlige.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je i bh. reprezentativac Edin Džeko koji je zabio prvi pogodak na meču kada je u 10. minuti pogodio za 1:0 nakon odlične asistencije koju je upisao Dušan Tadić.

Oxlade-Chamberlain je uspio da vrati Bešiktaš u život i poravna na 1:1, no pobjedu Fenerbahčeu donijeli su Tadić i Szymanski golovima u drugom poluvremenu za konačnih 3:1.

Jasno je koliko je za Fenerbahče ovo važna pobjeda u utrci s ljutim rivalom Galatom za prvo mjesto u Superligi jer nakon 15 odigranih utakmica oba kluba trenutno imaju po 40 osvojenih bodova.

Džeko je pokazao još jednom kakvo pojačanje je Fener dobio, ali i da nije bez razloga odmah po dolasku u tim od Ismaila Kartala dobio kapitensku traku.

Naime, Fenerbahče je na YouTube kanalu objavio video nakon utakmice o gostovanju Bešiktašu, a na istom je bio i dio iz svlačionice gdje su Kartal i Džeko održali govor igračima pred početak susreta.

Kada je Džeko uzeo riječ svi su ga pomno slušali, a s obzirom na iskustvo Dijamant je znao da u derbi utakmicama Fenerbahče jednostavno nema pravo na kiks ukoliko želi da ispuni cilj i nakon 10 godina čekanja ponovo bude prvak Turske.

"Momci ovo je ta utakmica. Moramo igrati fudbal, nema sutra i popravne utakmice. Ako želimo da ostvarimo ciljeve ovo je ta utakmica, danas. Koncentracija i disciplina nam trebaju danas i momci igrajte s karakterom. Mi smo dobra ekipa i znamo kako možemo igrati. Idemo pobijediti. Ajde momci", rekao je Džeko, a zatim dobio ovacije od ostatka ekipe.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Iako ima već 37 godina Džeko je pokazao da je i dalje u vrhunskoj formi, te oduševljava partijama u dresu Fenerbahčea.

U dosadašnjem dijelu sezone bh. napadač je za turski klub u prvenstvu odigrao 15 mečeva i zabio je čak 12 golova, te dodao još četiri asistencije.

Sigurno je da će Fener i Galata voditi veliku bitku do samog kraja sezone za titulu prvaka, a nestrpljivo se čeka i 24. decembar kada se igra prvi okršaj ljutih gradskih rivala i to na stadionu Fenerbahčea.