"Neki igrači su nam stidljivo priznali da ponekad dolaze gladni na trening"

Fudbalski klub Sloboda nalazi se u velikim finansijskim problemima u prethodnih nekoliko mjeseci, a situacija u klubu je gora iz dana u dan.

Igrači Slobode pružaju solidne rezultate u novoj sezoni Premijer lige BiH s obzirom u kakvoj situaciji se nalaze. Više nije tajna da već mjesecima igrači ne dobijaju plate i čak su štrajkom to pokušali riješiti, ali bez uspjeha.

Na današnjoj sjedinici Gradskog vijeća Tuzla bilo je najviše priče o problemima u Slobodi koji se gomilaju već neko vrijeme. Prisutnim se obratio i član Skupštine Slobode, Aleksandar Jović, koji je otkrio u kakvim problemima se nalaze igrači ovog kluba - piše Sportsport.ba.

"Trenutno stanje u FK Sloboda se može mjeriti sa humanitarnom katastrofom i to odgovorno tvrdim. Igrači nisu dobili plate tri mjeseca. Stanarine nisu plaćene igračima za prethodna tri mjeseca. Dešava se igračima da dolaze vlasnici stanova i istjeruju ih na ulicu. U razgovoru s nekim igračima stidljivo su nam priznali da ponekad dolaze gladni na trening", rekao je Jović i nastavio.

"Kao posljedice svega navedeno igrači su u reprezentativnoj pauzi odbili da putuju na prijateljski meč u Vinkovce i da ne treniraju desetak dana što je nezapamćeno u 100 godina Slobode. Kada su sve ekipe trenirale naši igrači su imali štrajk. U sezoni koja traje da jedna ekipa ne trenira deset dana ja to nisam čuo i to govori o stanju u kojem se klub nalazi. Direktni krivci po nama za tu situaciju su trenutni članovi Upravnog odbora koji su i pored upozorenja i vapaja trenera Lazarevića do dana danas se ništa nije servisiralo ništa prema igračima ili se servirao minimalan dio".

"U ovoj situaciji ne vidim kako Sloboda za pet kola možda neće biti posljednja na tabeli. Sreća pa imamo ove komšije u Etno selo Stanišići i čini mi se da su i oni odustali. Zbog svega navedenog apelujem na gradske vijećnike da se ozbiljno pozabave stanjem u Slobodi".