Ima li Real novog parazita? U ekipi nebitan, a bivšem klubu je donio više od 10 miliona!

.
Izgleda da polako, ali sigurno Gareth Bale dobija svog nasljednika u Real Madridu.

I dok je Velšanin izgubio volju za igranjem u Realu, isto se ne može reći i za Edena Hazarda, ali realnost je da su obojica igrača na marginama.

Hazard je jedno od najzvučnijih imena u ekipi Los Blancosa, ali obzirom na stalne povrede češće je van terena pa je praktično nebitan u hijerarhiji Carla Ancelottija.

Belgijanac je sedmicama van terena, a posljednji meč je odigrao još sredinom feburara i vrlo vjerovatno ga neće biti do kraja sezone.

Ovaj 31-godišnjak je svojevremeno plaćen 100 miliona eura, ali bi taj iznos dodatno narastao u slučaju ispunjenja određenih bonusa.

Kada je Real postao prvak Španije prije dvije godine te izborio plasman u Ligu prvaka Kraljevi su Chelseaju isplatili dodatnih 20 miliona bonusa.

A nova osvojena titula prvaka Španije znači da će Kraljevi londonskom klubu morati platiti još 10 miliona eura što je sve osim zanemariva cifra.

Ukoliko bi Real Madrid postao prvak Evrope u periodu dok je Hazard član ekipe ukupni troškovi transfera računajući i bonuse bi mogli iznositi nevjerovatnih 150 miliona eura.

Hazard je na stadion Santiago Bernabeu stigao prije tri ljeta. Do sada je uspio skupiti svega 65 nastupa uz šest golova i 10 asistencija.

Od dolaska u Real za nepune tri sezone imao je čak 15 povreda i propustio je skoro 70 utakmica. Za to vrijeme je na ime plate zaradio oko 70 miliona eura.