Ovo su nova imena koja bi se mogla naći na spisku selektora Prosinečkog

U mjesecu martu fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje početak kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Kvalifikacije otvaramo mečevima protiv Armenije i Grčke na domaćem terenu, a selektor Robert Prosinečki će uskoro objaviti i spisak za pomenute utakmice, na kojem bi moglo biti i promjena u odnosu na duele u Ligi nacija.

Nekoliko fudbalera svojim sjajnim nastupima kuca na vrata reprezentacije. Selektor je već najavio kako prati igre nekih fudbalera kao što su Gojak, Lončar…, dok se tu nalazi još momaka koji statistički gledano s pravom očekuju poziv popularnog “Žutog”.

Haris Hajradinović je odigrao sjajnu polusezonu u dresu Osijeka. Na 17 mečeva postigao je sedam golova, upisao četiri asistencije, što je rezultiralo transferom u tursku Kasimpasu, gdje je skupio već tri nastupa i uspio postići jedan pogodak, tako da se svojim partijama ozbiljno nameće selektoru Prosinečkom.

Elvir Koljić je bio glavna priča i tokom Lige nacija, a naš napadač nastavlja da briljira u Rumuniji. Na 12 utakmica u dresu Craovie ima statistiku od deset golova i tri asistencije.

Groningen lagano ide prema sredini tabele u holandskoj Eredivisie, a jedan od najboljih igrača tima je naš Samir Memišević, koji je pored štoperske pozicije, odlično igrao i na poziciji zadnjeg veznog. Pored Memiševića, karijeru u Holandiji oživljava i Tino Sven Sušić, vrlo dobrim nastupima u dresu Venla i ponovo skreće pažnju na sebe.

Izet Hajrović je jedan od vodećih kotača zagrebačkog Dinama. Nepozivanje Hajrovića u utakmicama Lige nacija izazvalo je dosta rekacija kod bh. navijača, a da li će Prosinečki imati Hajrovića na spisku u mečevima kvalifikacija ostaje nam da vidimo, pišu sportske.ba.

Ognjenu Vranješu su vrata reprezentacije zatvorena, to je i potvrdio naš selektor, tako da će se tu tražiti alternativa. Vranješ je pokrivao mjesto štopera i desnog beka. Darko Todorović je otkrovljenje selektora Prosinečkog na desnom beku, a igrač koji bi također mogao pokriti tu poziicju je i Kerim Memija, koji igra vrlo dobro u dresu danskog Vejlea. Što se tiče štoperske pozicije, pored pomenutog Memiševića, to mjesto bi mogao zauzeti i Edin Cocalić. Bivši fudbaler Želje je ove zime prešao u Aksiharspor.

Mario Vrančić igra možda i sezonu karijere. Briljira u dresu Norwicha i jedan je od najzaslužnijih što su Kanarinci u grčevitoj borbi za palsman u Premiership. Ove sezone se posebno izdvaja derbi protiv Leedsa, u kojem je Norwich slavio sa 0:3 uz dva gola Vrančića.

Armin Hodžić je oživio karijeru u mađarskom Videotonu, gdje i Anel Hadžić pruža dobre partije. Ermedin Demirović se dobro snašao u Almeriji, kao i Ognjen Todoroviću Osmanlisporu u koji je otišao kao jedan od najboljih fudbalera PLBiH….

Ovo su samo neki od igrača, koji bi se svojim igrača mogli naći na radaru i spisku selektora Prosinečkog pred kvalifikacione borbe koje nas očekuju ove godine.