Intenzivne pripreme: Cazinski MMA borac Asmir Sadiković spreman za meč u Lincu

Nedavno smo pisali o mladom MMA borcu iz Cazina, Asmiru Sadikoviću, koji se ovih dana intenzivno priprema za borbu sa Dominic Shoberom, još jednim kvalitetnim borcem. Dvojac će snage odmjeriti 27. oktobra u austrijskom gradu Linc.

Sadiković, koji je karijeru započeo u Tekvondo klubu Tigar iz Stijene, a danas je veliko svjetsko ime, prije svega očekuje dobru i poštenu borbu, ali se nada i pobjedi te velikoj podrški publike. S obzirom da u Lincu živi veliki broj Bosanaca, ali i Krajišnika, ne sumnjamo da će tako i biti.

Intenzivne pripreme nastavlja u jednom od najboljih njemačkih klubova - Spirit TV MMA club, gdje s njim rade vrhunski stručnjaci i sparing partneri.

Već ima dogovorenu i iduću borbu u Vendetta organizaciji 17. novembra, ovaj put u Beču protiv Ramazan Airbaitueva.

Njegova najveća motivacija i podrška je stariji brat Amir, koji je, također, MMA borac i koji je, kako i sam Asmir ističe, uveliko zaslužan što njegova karijera ide uzlaznom putanjom:

- "Moje je da naporno treniram i pobijedim, za sve ostalo se brine moj brat Amir. On je taj koji me je tjerao da se borim i u životu i u sportu i onda kada sam htio odustati."

sadikovic

Sportsku karijeru Sadiković je započeo u Stijeni, gdje je rođen. Kad je bio drugi razred osnovne škole, životna sudbina navela ga je na drugi put. Zajedno s porodicom seli se u Zagreb, gdje se okušao u raznim vrstama borilačkih sportova da bi u jednom trenutku napravio pauzu. Na nagovor brata Amira, također uspješnog borca, počinje da trenira MMA. Nakon samo četiri treninga, odlazi na državno prvenstvo, gdje osvaja treće mjesto. Najveće uspjehe ostvaruje upravo u slobodnim borbama gdje je bio hrvatski kadetski viceprvak do 75 kilograma, juniorski viceprvak do 80 kilograma, a također i europski juniorski prvak do 80 kilograma.

sadikovic

Na brojnim natjecanjima osvajao je zlatne medalje i mnoga priznanja. Prošle godine u Zagrebu pobjeđuje mladog borca Leona Krajačića. Nažalost, nakon toga imao je nekoliko težih ozljeda i operacija tako da je napravio pauzu kada su u pitanju borbe. Danas se već osjeća puno bolje, ozljede su sanirane i osjeća se spremnim za nove pobjede. 

sadikovic