Inter izgubio Brozovića i Barelu za iduću utakmicu

adfa
Ukoliko "Rosoneri" u nedjelju (12.30 sati) savlada Sampdoriju, onda će preuzeti lidersku poziciju s bodom prednosti ispred Intera i dva boda u odnosu na Napoli

U velikom derbiju Serije A Napoli i Inter našeg Edina Džeke podijelili bodove (1:1) na stadionu "Diego Armando Maradona". Taj rezultat je možda i najviše razveselilo Milan. Ukoliko "Rosoneri" u nedjelju (12.30 sati) savlada Sampdoriju, onda će preuzeti lidersku poziciju s bodom prednosti ispred Intera i dva boda u odnosu na Napoli. Ipak, Inter ima zaostalu utakmicu protiv Bolonje.

- Ekipa je pokazala svoju karakternu čvrstoću - rekao je trener Intera Maks Faris (Massimiliano Farris), koji je na klupi mijenjao suspendiranog Simonea Inzagija (Inzaghi), te dodao:

- U ovoj utakmici Napoli je bio u maloj prednosti jer su se cijelu sedmicu pripremao u miru za meč, a mi smo imali naporan kup susret. Zadovoljni smo igrom i reakcijom ekipe nakon vodstva domaćina. Nažalost, izgubili smo Brozovića (pauzira protiv Sasuola zbog viška žutih kartona - op. a.) i Barelu za idući susret, no o tome ćemo razmišljati kasnije.