Inter Miami sinoć predstavio novo veliko pojačanje i to uz citate Modrića i Messija

sergio busquets
MLS klub Inter Miami je ovog petka ozvaničio dolazak bivšeg nogometaša Barcelone u Sjedinjene Američke Države. Potpisuje do 2025. i dijelit će svlačionicu s Lionelom Messijem.

 

Nakon Lionela Messija, Inter Miami je angažovao i Sergija Busquetsa, koji je cijelu karijeru prethodno proveo u Barceloni.

Argentinac tako neće biti usamljen u sjevernoameričkoj turneji i imaće priliku da se tamo druži sa bivšim saigračem i njegovom porodicom, s kojima je u sjajnim odnosima.

Busquets je bio važan u osvajanju titule Barcelone prošle sezone, ali donio je odluku da ovog ljeta napusti tim, iako je trener Xavi Hernandez inzistirao na tome da ostane barem još jednu sezonu.

Objava Inter Miamija pojavila se popraćena nizom izjava nogometnih ličnosti kako bi istaknuli kvalitetu potpuno novog potpisa.

“Ako vidite igru, ne vidite njega. Ali ako vidite njega, vidite igru” , svojevremeno je rekao bivši španski selektor Vicente del Bosque.

"Jedan od najboljih veznjaka protiv kojih sam igrao", izjava je Luke Modrića. "On je najbolji u posljednjih 20 godina i bit će jedan od najboljih u povijesti", rekao je Barcin trener Xavi Hernández. "On je vrlo inteligentan, sve razumije", kaže Pep Guardiola.

Busquets, ključan za najuspješniji Barcin stil igre u njenoj povijesti, stiže u takmičenje koje nije tako zahtjevno, ali u kojem će se prihvatiti izazova igranja, po prvi put, izvan Barce, kao i ulaska u novo osobno zajedničko iskustvo svojoj porodici u SAD-u. Sve je to donosilo prevagu na odluku nogometaša koji je imao i sočnu ponudu iz Saudijske Arabije.

Sergio Busquets ima 722 odigrane utakmice i 18 postignutih pogodaka u najdražem dresu.

Njemu i Messiju bi se u Inter Miamiju mogao pridružiti još jedan dugogodišnji bivši član Barcelone, Jordi Alba, koji se također ovog ljeta oprostio od Katalonaca nakon što mu je istekao ugovor.