Inter trijumfalno završio sezonu Serije A, raspoloženi Džeko stavio Inzaghija na slatke muke

džeko
Nogometaši Intera trijumfalno su okončali sezonu u italijanskoj Seriji A pobjedom u 38. kolu na gostovanju protiv Torina rezultatom 1:0, a bh. reprezentativac Edin Džeko priliku za igru je dobio u drugom poluvremenu.

 

Odlučio je sjajan gol Brozovića u 37. minuti, iako su u nastavku oba tima propustila sijaset velikih šansi i pravo je čudo da nismo vidjeli još pogodaka.

Džeko je u igru ušao u 55. minuti i odigrao je odličnu rolu. Dijamant je zamalo postigao gol u prvom dodiru kada je šutirao s distance pored gola, a potom je u 81. minuti pogodio stativu.

Djelovao je vrlo raspoloženo, rastrčano i nema sumnje da je trener Intera Simone Inzaghi na slatkim mukama kada je u pitanju izbor napadača za predstojeće finale Lige prvaka.

Džeko je ove sezone u dresu Intera u svim takmičenjima odigrao 51 utakmicu na kojima je postigao 14 golova uz pet asistencija, a susret protiv Torina bio je njegov jubilarni 100. u dresu Nerazzurra.

Podsjetimo, Inter će imati priliku da kruniše sezonu najvažnijim trofejom u klupskom nogometu, s obzirom da 10. juna u Istanbulu igra finale Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Rezultat i strijelac:

Torino - Inter 0:1 (Brozović 37')