Inter u nevjerovatnoj utakmici pobijedio Juventus u Torinu

321
Gol s penala za pobjedu

Derbi je fantastično počeo. Sijevalo je sa svih strana, igralo se veoma brzo, a prvu veliku šansu imao je u devetoj minuti Giorgio Chiellini koji je pogodio prečku gola Intera.

 

Iako se igralo brzo falilo je pravih stopostotnih šansi. Juventus je ostao bez Locatellija koji je zbog povrede morao napustiti meč, da bi finiš prvog dijela donio istinsko ludilo.

Nakon što je Alvaro Morata nagazio Dumfriesa sudija Irrati pokazuje na bijelu tačku. Wojciech Szczesny brani udarac Hakan Calhanoglua, ali je VAR vidio da je Matthijs de Ligt ranije ušao u kazneni prostor i penal je ponovljen.

Drugi put Calhanoglu nije pogriješio. Postigao je pogodak za 1:0 i Inter je vodstvom otišao na odmor.

 

Nastavak donosi apsolutnu dominaciju Juventusa. Redale su se šanse pred golom Samira Handanovića i zaista je nevjerovatno da je italijanski prvak uspijevao da se odbrani.

Nekoliko strašnih šansi imao je Juventus. Zakaria je uzdrmao okvir gola i svi su se hvatal i za glavu zbog svih pokušaja koji nisu ušli u gol.

Inter je na kraju uspio da sačuva prednost. Ataci Stare dame bili su uzaludni, nisu uspjeli zabiti gol i ostalo je 1:0 za Nerazzurre.

Edin Džeko je meč napustio u 90. minuti utakmice, a umjesto njega je ušao Gosens.

Serie A, 31. kolo:

Juventus - Inter 0:1