Inzaghi najavio duel s Liverpoolom, govorio o napadačima: "Jedan će ostati na klupi"

.
Ko će biti starter sutra?

 

Inter će u srijedu navečer imati najteži mogući izazov u sezoni.

Aktuelni prvak Italije u osmini finala Lige prvaka igra protiv Liverpoola, a prvi duel na programu je u srijedu od 21 sat na stadionu Giuseppe Meazza. Trener Nerazzurra Simone Inzaghi zna koliko teški dueli očekuju njegove igrače, no vjeruje da je njegov tim zreo za ovo.

"Dugo godina nismo igrali osminu finala i, iako će biti jako teško, pokušat ćemo da izađemo kao pobjednici. Liverpool je jedna od najboljih ekipa u Evropi, ali i naši igrači zaslužuju da igraju ovako velike utakmice", rekao je Inzaghi na press konferenciji.

"Na papiru je Liverpool favorit, ali utakmice se moraju igrati. Zamolit ću igrače da izađu na teren i da budu slobodni da igraju nogomet kakav inače igramo. Odlučnost može da napravi razliku", dodao je.

Inzaghi je hvalio Liverpool i Jurgen Kloppa, a od pojedinaca posebno je hvalio bekove Trenta Alexandera-Arnolda i Andyja Robertsona.

Inter je u dva posljednja kola Serije A osvojio samo bod, ali je imao teške rivale, direktne konkurente za titulu, najprije Milan, pa Napoli u gostima. Od Milana su Nerazzurri poraženi s 2:1, a protiv Napolitanaca su odigrali 1:1 uz gol Edina Džeke.

"Nisam zadovoljan tim rezultatima, olčekivao sam više, ali mislim da smo odigrali dvije dobre utakmice protiv rivala za Scudetto".

Ostaje upitno ko će sutra krenuti u napadu Intera; Edin Džeko, Lautaro Martinez ili Alexis Sanchez. Najmanje dva od spomenuta tri bit će u igri.

"Nedavno smo igrali mnogo utakmica. Ostala su nam dva treninga, jedan napadač će biti uveden kao zamjena. Donijet ću konačnu odluku danas ili sutra. Uvijek ih pokušavam rotirati', rekao je Inzaghi.

Džeko je u najboljoj formi od napadača Intera i dao je 10 golova u Seriji A, te bi nekako najlogičnije bilo da, ako su spremni, on i Argentinac Lautaro Martinez zaigraju kao starteri, a da Čileanac čeka svoju priliku s klupe. Odluku će ipak donijeti sam Inzaghi.