Iron Puki: Spreman sam za borbu, želim pojas vratiti u Bosnu i Hercegovinu

.
Ovo mi je jedna odlična prepreka koju bih trebao preći ako želim borbu za svjetsku titulu, rekao je Puki

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, branit će 3. juna titulu prvaka Evrope na bokserskom spektaklu u njemačkom Baden Vurtembergu. Protivnik našem bokseru bit će višestruki prvak Francuske Siril Makiadi, najrangiraniji borac s kojim se do sada susreo.

 

 

Naš bokser je trenutno na sjajnom skoru od 22 pobjede i jednim porazom, a nada se da će u subotu doći do 23. trijumfa.

Popularni Puki je u razgovoru za „Dnevni avaz“ istakao da se vrijedno pripremao za ovu borbu i da je spreman da odbrani naslov prvaka Evrope i još jednom obraduje javnost u svojoj Bosni i Hercegovini.

Spremao sam se neka tri-četiri mjeseca iz razloga što je borba trebala biti u aprilu, ali je prolongirana. Možda je to na neki način i dobro jer sam produžio pripreme na još mjesec i po dana  rekao je na početku razgovora 

Naporne pripreme

Ovo su bile jedne od najdužih priprema u njegovoj karijeri. Doslovno je od početka godine u pripremama, jer je trebao imati jedan običan meč u februaru.

Maltene sam išao iz priprema u pripreme i zaista sam poprilično radio i trenirao tokom cijele zime. Odradio sam i testiranja i sve sam rezultate podigao na maksimum. Prezadovoljan sam svojom formom i drago mi je što su mi to potvrdili doktori i ljudi u samom testu za testiranje  naveo je Puki.

Ulog je veliki, ali važna borba je istovremeno i ogromna motivacija za bosanskohercegovačkog boksera.

-Ja sam neko ko 24 sata živi ovaj sport i potpuno sam posvećen ovom sportu, sve mi je podređeno njemu. Zaista veliki fokus i pažnju posvećujem programima i pripremama za svaku svoju borbu. Imao sam dovoljno vremena, nekih mjesec i po dana, za slaganje taktike za Francuza.

Uoči pripremanja taktike i uvježbavanja vidjeli smo da Makiadi radi dosta lukavo, da ne ide odmah na početku u „in fight“. Polako kako prolaze runde on počinje da radi, da bude sve opasniji i opasniji. Visok je i jako opasan  rekao je Puki.

Ozbiljan protivnik

Makiadi je višestruki prvak Francuske i jedan je od najozbiljnijih protivnika s kojima se Puki do sada borio. Ima impresivan skor  14 pobjeda, dva poraza i dva neriješena meča. Također, ovo je najbolje ocijenjena borba u Pukijevoj karijeri, kada je najava u pitanju.

Inače, Puki je nakon osvajanja WBA titule prisustvovao konvenciji u Americi na kojoj je odlučeno o daljim koracima liste izazivača.

Do kraja godine se možda budem borio i za svjetski naslov. Ovo mi je jedna odlična prepreka koju bih trebao preći ako želim borbu za svjetsku titulu. Francuz je protivnik po mjeri iz razloga što je dobro rangiran, vrhunski je tehničar i dosta kvalitetan borac. Sigurno da je jedan od najvećih izazova  naglasio je Iron Puki.

Jedini u BiH

Sjajni bh. bokser je ušao na listu TOP 7 izazivača za svjetskog prvaka u najstarijoj i najboljoj bokserskoj diviziji WBA. Na toj listi niko nikada nije bio iz Bosne i Hercegovine.

 

Foto:Instagram