Island nakon poraza od Zmajeva iskalio bijes na slabašnom Lihtenštajnu

c

Nogometaši Islanda nakon poraza od BiH u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2024. godine iskalili su bijes na Lihtenštajnu i na gostujućem terenu ih pobijedili s ubjedljivih 7:0.

Island je od prve minute ozbiljno shvatio svog protivnika, a već u 3. minuti golom Olafssona dolaze u vodstvo od 1:0. Uspjeli su gosti do poluvremena postići još jedan gol, a strijelac je u 38. minuti bio Haraldsson.

Kao i u prvom poluvremenu, već nakon tri minute igre u nastavku Island je postigao treći pogodak, a strijelac je bio Gunnarsson. Deset minuta nakon toga, isti igrač postiže svoj drugi, za Island četvrti pogodak, a onda u 73. minuti kompletira hat-trick i donosi vodstvo svom timu od 5:0.

Do kraja meča Island je postigao još dva pogotka, prvi preko Gudjohnsena u 85. minuti, a zatim i dvije minute nakon toga preko Ellertssona, za konačnih 7:0.

Island je tako značajno popravio gol-razliku nakon što je u prvom kolu izgubio od Zmajeva sa 3:0, dok je Lihtenštajn na zadnjem mjestu sa dva poraza, bez ijednog postignutog pogotka i sa čak 11 primljenih.

Foto: Twitter