Italija zatražila izručenje Robinha: Osuđen je na devet godina zatvora, ali mu nema traga

.
Italijansko tužilaštvo zatražilo je izručenje slavnog brazilskog nogometaša Robinha nakon što je nekadašnji igrač Milana i Real Madrida optužen za silovanje.

 

Sud u Rimu prije mjesec dana odbacio je žalbu nekadašnje zvijezde reprezentacije Brazila i tako potvrdio zatvorsku kaznu od devet godina zbog silovanja 22-godišnje Albanke u jednom noćnom klubu u Milanu 2013. ogdine.

Uz njega, osuđen je i njegov prijatelj Ricardo Falco, dok su ostala četvorica izvršitelja ovog djela pobjegla u Brazil i gubi im se trag.

Međutim, Robinho je trenutno u Brazilu i Italija je zatražila njegovo izručenje jer još uvijek nije počeo sa služenjem zatvorske kazne.

Mjesec dana nakon što je potvrđena konačna odluka, Robinhu nema ni traga, ni glasa. Zbog toga italijansko tužilaštvo je zatražilo njegovo izručenje iz Brazila.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Također, zatražili su i međunarodni nalog za hapšenje kako bi bio izručen u Italiju. Ono što ne može radovati Italijane, jeste da Brazil već godinama ima jaku tradiciju u tome što ne izručuje svoje državljane drugim zemljama u kojima su osuđeni.

Ipak, Robinho će biti uhapšen ukoliko kroči u jednu od 70 država s kojima Italija ima sporazum prema međunarodnoj potjeri.

 (Foto: Twitter)