Italijanski mediji: On Džeki nije do koljena

Ovaj napadač posljednji put zabio je 16. januara prošle godine, piše "Gazzetta"

Nikola Kalinić još jednom se izblamirao pokušavajući zabiti za Romu. Napadaču to nije uspjelo ni u desetom nastupu na posudbi tamo iz Atletika, i to tako što je promašio nemoguće protiv Juventusa, piše Index.

Roma je na poluvremenu četvrtfinalne utakmice italijanskog Kupa gubila 3:0, a u prvoj minuti drugog dijela napadač gostiju bio je u fantastičnoj šansi da svoju privremenu momčad vrati u meč. 

Pelegrini je opalio iz daljine, Bufon odbio na nogu Kaliniću, ali "bivši golgeter" ne uspijeva zabiti ni tako idealno poslužen s jedva tri metra od gola.  

"Gazzetta dello Sport", najugledniji italijanski sportski dnevnik, ocijenila ga je neprolaznom peticom uz sljedeće obrazloženje: 

- Njegov posljednji gol ostao je daleko u historijskim knjigama. Ovaj napadač posljednji put zabio je 16. januara prošle godine. Imao je najbolju priliku prekinuti nevjerovatno dugi niz jalovosti, ali se sapleo. Kalinić je još jednom dokazao da je nedostojna zamjena za Edina Džeku, prvog napadača Rome, koja zbog toga ispašta.