Iz Tuzla Cityja se oglasili nakon brutalne krađe na Koševu: "I šta ćemo sad?"

nogomet
Sarajevo je sinoć uz pomoć sudija pobijedilo Tuzla City u 27. kolu Premijer lige BiH rezultatom 1:0, a tuzlanski klub se jutros oglasio na veoma zanimljiv način.

 

Sudijska trojka koju su činili Ermin Sivac iz Zenice, Tarik Mulasmajić iz Tešnja i Davor Vukašinović iz Rogatice je na očajan način odradila svoj posao i direktno utjecala na rezultat utakmice.

Prvi pomoćnik Mulasmajić je napravio po jednu grešku na obje strane kada je dizao zastavicu i signalizirao da se napadači Sarajeva i Tuzla Cityja nalaze u nedozvoljenim pozicijama.

Najprije je u prvom poluvremenu oštetio Tuzla City kada je podigao zastavicu iako se nije radilo o ofsajd poziciji.

Isto to je napravio u finišu susreta kada je napadač Sarajeva Renan Oliveira krenuo sam ka golu, a ni tada se nije radilo o ofsajdu.

I dok se Mulasmajiću može donekle "progledati kroz prste" jer se radi o djeliću sekunde kada se mora donijeti odluka, ali i - iako je ružno konstatovati - oštetio je obje ekipe isti broj puta, ono što su u 72. minuti uradili Sivac i Vukašinović je za žestoku kaznu.

Besim Šerbečić je poslao pogrešno dodavanje i dobacio loptu do igrača Tuzla Cityja koji su pogodili, a Vukašinović je podigao zastavicu.

No, njegovu grešku nije ispravio Sivac koji je, iako je vidio da je nogometaš Sarajeva dodao loptu igračima Tuzla Cityja, odlučio prekinuti igru iako to nije smio uraditi po pravilima nogometne igre.

Naime, čak i ako pomoćni sudija podigne zastavicu, glavni sudija nije obavezan prekinuti igru ukoliko on vidi da se ne radi o ofsajd poziciji kao što je to bio slučaj sinoć.

Nakon svega jutros su se oglasili i iz Tuzla Cityja.

Naslov njihovog izvještaja s utakmice glasi "Plavi izjednačili, ali ostali bez boda na Koševu", a u opisu članka su napisali na Facebooku: "I šta ćemo sad?".

I, zaista postavlja se pitanje šta ćemo, kolektivno svi sad? Direktno utjecanje na rezultat sinoćnjeg susreta za posljedicu može imati žestoko oštećivanje nekoliko ekipa.

Prije svih, Tuzla Cityja koji bi mogao zbog ovoga ispasti iz lige, ali i jedne od ekipa koja bi mogla ostati bez izlaska u evropska takmičenja ukoliko Sarajevo bude bolje od njih za dva boda sa ove utakmice koja im je poklonio sudijski dvojac Sivac-Vukašinović.

A, teško da će im za utjehu biti eventualna suspenzija sudija sa sinoćnje utakmice na Koševu.

 

FOTO