Izbjegnut skandal u Španiji: Musa "duh s penala", Realu upisani poeni iz nepostojećeg bacanja

.
Košarkaši Virtus Bologne pobijedili su u Madridu u 5. kolu Eurolige favorizovanu ekipu Reala rezultatom 95:92, a španski mediji pišu da je Kraljevskom timu u ovom meču upisan jedan poen sa slobodnog bacanja koje nikada nije izvedeno, a koje je "pogodio" naš Džanan Musa.

 

Na sedam minuta prije kraja utakmice, pri rezultatu 80:66 za goste, rezultat je promijenjen na 80:67. Statistika Eurolige pokazala je da je u tom trenutku Džanan Musa bio na liniji za slobodna bacanja, iako nije dosuđen prekršaj kao ni nesportska greška.

U tom napadu, pišu mediji u Španiji, naš košarkaš je izgubio loptu u pokušaju da je proslijedi do svojih saigrača, što je samo još jedan pokazatelj da je Euroliga napravila grešku i da je to na kraju moglo izazvati veliki skandal.

Zvanična statistika kaže da je Musa izveo pet slobodnih bacanja i da je četiri puta bio precizan, iako je u stvarnosti na "penal liniji" bio četiri puta i tri puta je bio precizan.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa je na terenu proveo 28 minuta i za to vrijeme je postigao 13 poena te imao još četiri asistencije i tri skoka.