Izljev bijesa: Kad je ugledao šta sprema naivna klupa Fenerbahcea Džeko je odmah eksplodirao

.
Presudan je svaki detalj

 

Edin Džeko je još jednim gestom kupio navijače Fenerbahcea. Do sada je kapiten bh. reprezentacije prošao sve u fudbalu i svjestan je da bi svaki detalj mogao biti presudan. To je pokazao i na meču protiv Trabzonspora.

U jako uzbudljivom i očekivano nervoznom meču Fenerbahce je u gostima pobijedio Trabzonspor. Džeko nije zabio gol, ali je svejedno ostavio pečat na taj meč.

Strasti su bile poprilično uzavrele, pogotovo nakon što su navijači Trabzona utrčali u teren nakon posljednjeg sudijskog zvižduka te su krenuli da se fizički obračunaju sa fudbalerima Fenera.

Dan nakon meča se nije previše pričalo o fudbalu, a Ali Koc, predsjednik Fenerbahcea je čak najavio i moguće povlačenje iz Superlige što bi bio nezapamćen potez.

Tek kad su se glave ohladile navijačima Fenerbahcea je zapao u oko jedan detalj i to sa Džekom u glavnoj ulozi.

 

Naime, prilikom jednog kornera za Trabzonspor Ismail Yuksek je pogođen s bocom vode u glavu i ostao je ležati na terenu.

Ljekari Fenera su krenuli da utrče na teren i ukažu mu pomoć, ali kad je to Džeko vidio odmah ih je zaustavio pobješnjelom reakcijom. Pomogao mu je i Fred.

Razlog za to je vrlo jednostavan. Da su ljekari ušli na teren onda bi Ismail morao izaći van granica igrališta pa bi Fener ostao sa igračem manje kod kornera.

Ova situacija je odličan pokazatelj zašto je Džeko pravi lider. U svakom trenutku misli i na sitni detalj te ne dopušta da mu bilo šta promakne tokom utakmice.

Na meču protiv Trabzonspora je pokazao i veliku dozu defanzivne odgovoronosti kada je ispratio jedan napad domaćina te se praktično našao na poziciji lijevog beka što dovoljno govori koliko želi titulu.

Fenerbahce je posljednji put prvak Turske bio još prije deset godina, a ove sezone vodi veliku borbu sa Galatasarayem i već sada je jasno da će utrka biti neizvjesna do samog kraja.