Jakirović je odobrio novi transfer iz Dinama u Zrinjski

.
Zrinjski se ponovo pojačava iz zagrebačkog Dinama.

 

Riječ je o 19-godišnjem omladinskom reprezentativcu Hrvatske koji trenutno nastupa za zagrebački Dinamo.

Prošao je sve kategorije Dinama, a ove sezone je upisao i minute u kvalifikacijama za Ligu prvaka. To je bilo u revanš meču drugog pretkola protiv Astane.

Germanijak.hr piše da je bivši trener Plemića Sergej Jakirović dao zeleno svjetlo za Lukanića koji će na jednogodišnju posudbu u redove aktuelnog bh. prvaka.

Lukanić je bio i kapiten juniora Dinama, minutaža mu je potrebno, te teško može očekivati da će dobiti šansu na Maksimiru.

Pod Bijelim Brijegom je to mnogo realnije i posao je sada završen.

Zrinjski će tako dobiti kvalitetnog mladog igrača u rotaciji, a širok kadar svakako je potreban jer će Plemići igrati na tri fronta.

Danas su saznali i kompletan raspored utakmica u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Šampion Bosne i Hercegovine će za rivale imati nizozemski AZ Alkmaar, englesku Aston Villu i poljsku Legiju iz Varšave, a danas je UEFA odredila i raspored utakmica.

Grupnu fazu takmičenja Plemići otvaraju 21. septembra od 18:45 domaćom utakmicom protiv AZ Alkmaara, a zatim 5. oktobra putuju u Birmingham gdje će na čuvenom Villa Parku gostovati kod Aston Ville.

Plemići 30. novembra putuju u Nizozemsku kod AZ Alkmaara, a grupnu fazu završavaju 14. decembra domaćim duelom protiv Aston Ville.

Finale Konferencijske lige na rasporedu je 29. maja u Atini. Prošle godine je trofej osvojio engleski West Ham.