Jakirović se javno očitovao o eventualnom preuzimanju Zmajeva i svom statusu u Rijeci

zmajevi
Sergej Jakirović, trener Rijeke, za zvanični sajt hrvatskog prvoligaša očitovao se o medijskim natpisima koji su ga isticali kao jednog od glavnih kandidata za preuzimanje pozicije selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

Kako je istakao, neke njegove izjave u kojima je kazao da je zainteresovan za ulogu selektora BiH su izvučene iz konteksta, te da na početku sezone ostaje na čelu Rijeke.

"Kao prvo želim naglasiti da sam trener Rijeke i to je najbitnija stvar u cijeloj priči. Pripremamo se za novu sezonu, čeka nas puno izazova i na to smo isključivo trenutno koncentrirani, rekao je Sergej Jakirović, dodavši:

"Ja sam uvijek dostupan medijima i tu su neke moje izjave možda pomalo izvučene iz konteksta jer vidim da se dosta piše o tome. Izjavio sam ono što sam i prije nekoliko godina govorio i kao što ću uvijek reći, selektorski posao je nešto što je čast za svakog trenera da se spominje u tom kontekstu. Isto tako i ovoga puta sam u medijima istaknuo da sam u Rijeci zadovoljan, da se ovdje dobro osjećam i nastavljamo zacrtanim putem. S obzirom na razne natpise želio sam se javno očitovati i reći da na čelu Rijeke krećem u novu sezonu", rekao je Sergej Jakirović.

Podsjetimo, nakon smjene Faruka Hadžibegića selektorska pozicija Zmajeva je ostala upražnjena, a u medijima se najčešće Jakirović spominjao kao glavi kandidat za njegovog nasljednika.