Jakirović smatra da je Zrinjski pokraden u Trebinju: Zašto je to tako, stvarno ne znam

-
Trener Zrinjskog Sergej Jakirović komentarisao je nedavnu utakmicu Premijer lige BiH u kojoj je njegova ekipa remizirala s Leotarom (1:1) te tom prilikom istakao svoje mišljenje po kojem su Plemići u Trebinju bili pokradeni sudijskim odlukama.

"Igrali smo stvarno dobro prvih 20 minuta utakmice, poveli i onda smo prestali s našom igrom. Prihvatili smo nabijanje lopte na lošem terenu što je više odgovaralo Leotaru. Primili smo fantastičan gol iz slobodnog udarca. Dali smo potom dva gola za koja ja ne znam zašto su nam poništena. Sada kad sam ponovo pogledao utakmicu, po mom uvjerenju sve je bilo čisto. Zašto je to tako, stvarno ne znam. Ostaje žal za ova dva pogotka koji prema video snimci ne mogu biti čistija", rekao je Jakirović za klupsku televiziju.

Već sutra aktuelnog prvaka BiH očekuje duel Kupa u gostima protiv ekipe Zvijezde 09.

"Zvijezda je ambiciozna i shvatit ćemo je maksimalno ozbiljno. Imaju nekoliko iskusnih igrača. Stalno se priča o našoj širini pa me veoma zanima da li zaista imamo tu širinu ili je to samo na papiru. Sutra je prava prilika da se to pokaže i da pokušamo proći. Čudno mi je da Zrinjski osvojio samo jedan Kup. Svaki put smo pokušavali otići što dalje. Maksimalno se spremamo za svaku utakmicu, želimo pobijediti. Nadam se da ćemo ove godine otići malo dalje. Još uvijek u Kupu nisam igrao kući, to mi je isto zanimljivo", poručio je Jakirović.

Podsjetimo, utakmicu između Leotara i Zrinjskog obilježile su i ružne scene nakon utakmice. Naime, na stadionu Police je došlo do naguravanja i tučnjave između oba tabora, a jedan od učesnika, sudeći po snimku, bio je upravo Jakirović.