Japanci još jednom oduševili svijet: Navijači očistili stadion, igrači svlačionicu, ali to nije bilo sve

.
Japanski nogometaši nakon pobjede protiv Njemačke u okviru 1. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru još jednom su oduševili svjetsku javnost jer su svlačionicu ostavili u besprijekornom stanju.

 

Fotografiju iz svlačionice Japana nakon utakmice protiv Njemačke objavila je zvanična stranica FIFA-e, a uz to, prikazali su i da su Japanci za sobom ostavili 11 origamija, što u ovoj državi predstavlja simbol časti.

Origami je japanska umjetnost savijanja papira, koja se upotrebljava za različite svrhe, od dekorativnih pa sve do religijskih namjena.

Uz to, a kao što smo viđali i na ranijim svjetskim prvenstvima, japanski navijači su s kesama u rukama počistili stadion na kojem se igrao meč protiv Njemačke.

Kao što se može vidjeti na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, oni su do vrha natrpali kese za smeće, a svakome od navijača koji su im se pridružili ili im otpatke ubacili u vreću naklonili su se u znak zahvale.

Podsjećamo, Japan je nakon preokreta pobijedio Njemačku rezultatom 2:1 i tako uz napravio drugu veliku senzaciju na SP-u u Kataru, nakon što je ranije Saudijska Arabija, također nakon preokreta, pobijedila Argentinu.

 

Foto: Twitter