Japanski atletičar pao i povraćao usred utrke pa ustao i završio na šestom mjestu

asd
Japanski atletičar Masatora Kawano privukao je veliku pažnju brojnih svjetskih medija nakon što mu je na Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini brzog hodanja na 50 kilometara pozlilo u finišu utrke, ali je svejedno ustao i kao šesti prošao kroz cilj.

Kawanu je pozlilo usred utrke, nakon čega je pao na pod i počeo povraćati, no ipak je odlučio ustati, pokušati i na kraju uspjeti proći kroz cilj. Evropski mediji pišu i to da je ovaj atletičar zamalo kolabirao, no činjenica je da je takve zaključke izuzetno teško donositi.

Upravo ova priča i primjer Kawana svjedoče o pravom olimpijskom duhu i pokazuju koliko sportaši i u najtežim trenucima mogu pomjeriti granice izdržljivosti i ispuniti svoj cilj.
Iako nije osvojio medalju, Kawano svakako može biti ponosan na ono što je uradio. Na kraju krajeva, ni šesto mjesto ne zvuči kao loše.

Treba reći i to da je Poljak Dawid Tomala osvojio zlatnu medalju s vremenom 3:50:08. Drugo mjesto osvojio je Nijemac Jonathan Hilbert, a treći je bio Kanađanin Evan Dunfee.