Simeone "bocnuo" Gvardiolu: On je imao puno sreće što je bio okružen svim tim velikim igračima

sadf

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) na pitanje novinara smatra li da Atletiko Madrid, za razliku od njegove ekipe igra ružan fudbal, odgovorio je da neće suditi o drugima.

Dobar rezultat

- Samo ću analizirati njihovu igru kako bismo izvukli dobar rezultat, rekao je Gvardiola i dodao:

- Što to znači ružan fudbal? Kad smo pobijedili na Old Traffordu s 1:0 Bernardo Silva je posljednjih pet minuta čuvao loptu kod kornera. Nije to ružno. To je čuvanje rezultata. Uostalom, ja sam ovdje da pričam o tome što ćemo mi pokušati napraviti, neću suditi o protivnicima. Oni rade ono što moraju raditi kako bi pobijedili. Neću ni sekundu da trošim na tu glupu raspravu. Svi pokušavaju da pobijede, ko to uspije – taj je u pravu.

Također, menadžer Sitija dodao je i ovo:

- Ljudi imaju pogrešno shvaćanje o načinu na koji igra Atletiko . Mnogo su oni ofenzivniji nego što se misli… Oni samo izbjegavaju rizik napad graditi iz centra. Ali su nevjerojatno agresivni kad krenu po loptu. Na protivničkoj polovici terena znaju tačno kako igrati. U tim situacijama su zaista dobri. Prvaci Španije su, u posljednjih 20 godina najčešće osvajali Ligu prvaka. Podsjetit ću vas da je Atletiko prvak Španjije. Dva puta su bili ispred Barcelone i Reala. Dva puta su igrali finala Lige prvaka, jedno izgubili nakon gola primljenog u sudijskoj nadoknadi, drugi put na penale. Oni znaju kako se igra ovo takmičenje, poručio je Gvardiola.

Posjed lopte

S druge strane njegov kolega iz Atletika Dijego Simeone (Diego) odlučio ga je ‘bocnuo’ prilikom pitanja o načinu igre.

- Radi se o tome što ja nikada nisam imao priliku trenirati Mesija, Ćavija, Iniestu, Busketsa. I to dok su još bili mladi. Na stranu Gvardiolin talent, ali on je imao puno sreće što je bio okružen svim tim velikim igračima. Ono što mi se sviđa kod njegovih ekipa, kao što je sada Siti je napor da se što prije lopta vrati u posjed. Lijepo ih je gledati kako to rade, rekao je Simeone.