Je li sinoćnja igra naših Zmajeva najava nove, stabilne i pobjedničke ekipe BiH

Zmajevi

 

Sinoćnja igra najboljih fudbalera BiH, naših Zmajeva na Grbavici protiv svjetskih prvaka, daje nadu i vjeru da ovi momci mogu izboriti plasman na svjetsko prvenstvo i učiniti cijelu naciju ponosnom.

Dobro je bila postavljena igra, zalaganje je bilo na velikom nivou i da je bilo još malo više sportske sreće mogli smo uzeti bod ili čak i sav plijen na domaćem terenu.

Sigurno je velike rasprave otvorila odluka sudije da ne svira penal, u čak dva sumnjiva slučaja, od kojih je jedan, onaj sa Radom Krunićem očit i trebao je biti dosuđen u korist BiH. Međutim, nije i treba gledati naprijed i raditi na tome da našu igru unapređujemo i tako ćemo biti u prilici dobiti svakog protivnika. 

Već sad imamo žal za propuštenim bodovima iz Finske. Naredna utakmica se igra u Francuskoj, a dosadašnji rezultati i sa drugih terena iz naše grupe nam idu u prilog. Svi smo u igri i moramo to iskoristiti. 

Nakon utakmice su i igrači, među njima i Džeko pohvalili postavku igre i ulogu selektora, koji je dobro odradio posao, iako nije bio na terenu i važno je da se i ta priča stabilizuje i da se svi zajedno okrenemo uspjesima i pobjedama kako bi naša zastava zavijorila na najvećoj nogometnoj smotri- svjetskom prvenstvu.