Jedinstvo danas domaćin // Luka Merdović pred Simm Bau: Uz podršku navijača do pobjede

jedinstvo
Crveno – bijeli će danas, Pod borićima ugostiti BFK Simm Bau u okviru 19.kola M:tel Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon vrlo bitne pobjede u Hadžićima, nad ekipom Radnika, utakmicu za službeni web site NK Jedinstvo Bihać – nkj.BA, najavljuje sjajni crnogorac u redovima našeg Jedinstva Luka Merdović, koji je postigao tri gola u isto toliko utakmica proljetnog dijela prvenstva.

 

„Mogli smo se uvjeriti do sada da je svaka utakmica veoma zahtjevna i da moramo dati sve od sebe ukoliko želimo uzeti bodove. Ekipa Simm Bau-a, nalazi se u gornjem dijelu tabele, ali naša želja je pobjeda uz podršku naših navijača s kojom bi “potvrdili” bodove koje smo osvojili u Hadžićima.  Atmosfera na treninzima je odlična i nadam se da ćemo to prenijeti na teren. Jeste da nismo pobijedili prethodnu utakmicu koju smo igrali Pod borićima, a imali smo veoma lijepu podršku sa tribina. Nadam se da će i ova utakmica privući dosta naših navijača, koji su nam sigurno vjetar u leđa na svakoj domaćoj utakmici, ali moram ih pohvaliti i zahvaliti se na sjajnoj podršci i u Hadžićima.“ – ističe Merdovića za službenu stranicu NK Jedinstvo Bihać.

Elvedin Beganović, šef stručnog štaba našeg kluba neće moći računati na kartoniranog kapitena Amara Jusića, te povrijeđenog Amira Hadrovića. Raduje činjenica da se u ekipu vraća oporavljeni John Fredy Asprilla De Los Rios.

Nakon osamnaest odigranih kola, Jedinstvo se nalazi na 12.poziciji prvenstvene tabele sa 20 osvojenih bodova, dok ekipa BFK Simm Bau zauzima šestu poziciju sa sedam bodova više od našeg Jedinstva. Posljednju utakmicu u Bihaću ova dva tima odigrali su 25.09.2021. godine, a mreže su mirovale, završilo je 0:0. Susret između Jedinstva i BFK Simm Bau na rasporedu je danas s početkom u 15:30 sati na stadionu Pod borićima u Bihaću, a glavni arbitar biti će Armin Kukić iz Bugojna, a asistirat će mu Alen Gluho iz Sarajeva i Muris Mehinović iz Lukavca. Četvrti sudac je Edin Osmanović iz Kalesije.