Jedinstvo iz Bihaća osvojilo bod u Jajcu

Nakon što su u prošlom kolu savladali Slogu, crveno-bijeli su sada remizirali sa Metallegheom u Jajcu, a rezultat iz zadnje dvije utakmice svakako da je poboljšao samopouzdanje i vratio nadu izabranicima Safeta Nadarevića u opstanak.

“Utakmica je bila bitna i za jedan i za drugi tim. U meč smo ušli opreznije, igrali smo defanzivno i pokušavali preko kontri i polukontri da dođemo do šansi. U prvom poluvremenu se nije dogodilo ništa vrijedno pomena, dok su u drugom domaćini krenuli još ofanzivnije i iz jednog prekida našom nepažnjom postigli gol. Nakon toga smo se probudili, stvorili smo dvije odlične prilike, da bismo onda iz trećeg pokušaja došli do izjednačenja”, prokomentarisao je meč ofanzivac Jedinstva Anes Nuspahić.

Mišljenja je kako je njegov tim mogao doći i do trijumfa, no zadovoljan je i bodom.

“Na osnovu svega možda smo mogli i odnijeti puni plijen, no svakako da je bitan i ovaj bod. Sada se okrećemo narednoj utakmici protiv Zvijezde”, riječi su Nuspahića, koji je još dodao kako je suđenje na Mračaju bilo sasvim korektno.

NK Metalleghe BSI: NK Jedinstvo 1:1 (0:0)

Za Metalleghe je u današnjem susretu strijelac bio Hota, dok je za Jedinstvo pogodio Vučić.

NK Metalleghe BSI: Kukrika, Bevanda, Pljevljak, Malbašić, Haračić, Alispahić, Vujica(46′ Hota), Kovač, Pavlović(63′ Smajić), Marković, Kukavica Trener:Romeo Šapina

NK Jedinstvo: Alijagić, Jašarević(46′ Vučić), Remić, Nuspahić, Dizdarić, Mujagić, Abdihodžić, I. Hodžić, Nuhanović(4′ E.Hodžić), Jazvin, Radosavljević Trener: Salem Tulić Pomoćni trener: Safet Nadarević