Jedna od najvećih japanskih MMA zvijezda "Kid" Jamamoto otkrila da boluje od raka

Legendarni japanski MMA borac Norifumi Jamamoto (Yamamoto) ili poznatiji kao "Kid" Jamamoto ovog vikenda je javno obznanio da je ispred njega najteža borba do sada u karijeri.

Japanac je otkrio preko društvenih mreža da mu predstoji borba za život jer ima rak.

- Ovo je prilično lična poruka, dat ću sve od sebe da pobijedim rak. Apsolutno sam uvjeren i pun optimizma. Želim se na kraju vratiti u potpunosti, tako da vas molim za toplu podršku - stoji u kratkoj poruci na Instagramu. 

Jamamoto je Shooto, Hero’s i Dream veteran, koji je 2011. stigao u UFC. Iako se u elitnoj promociji nije najbolje proveo, jer je izgubio tri meča zaredom, da bi posljednji završio "No Contestom", Jamamoto se i dalje smatra jednim od najboljih japanskih boraca nižih kategorija općenito.

Na vrhuncu svoje slave je uživao nevjerovatnu slavu i popularnost u svojoj domovini, a pobjeđivao je borce poput Rojlera Grejsija (Royler Gracie), Kaola Una (Caola Una), Genkija Suda, Bibijana Fernandesa, Ranija Jahje (Yahye), Džefa Kurana (Jeff Curran)…

Ukupno u karijeri ima 18 pobjeda, šest poraza i dva "No Contesta". Posljednji put nastupio je na UFC-u 184 2015. godine. Otada ga nismo vidjeli u profesionalnom borilištu.