Boban doveo jedno od najskupljih pojačanja u historiji Milana

Zvonimir Boban i Milan su na korak do zaključenja jednog od najvećih transfera u historiji slavnog kluba sa San Sira. Talijanski Sky Sport tvrdi da je sve gotovo, da su ostali samo detalji i da je Milan kupio Atleticovog krilnog napadača Angela Correu u transferu teškom 40 miliona eura uz deset miliona lako ostvarivih bonusa te sedam miliona teže ostvarivih.

Poslovično dobro obaviješteni italijanski novinar Gianluca Di Marzio piše kako je Zvonimir Boban jučer u Madridu dogovorio sve oko prelaska Argentinca u Milan. Bit će to jedan od najskupljih transfera u historiji kluba. Rekord drže Rui Costa i Leonardo Bonucci koji su koštali 42 miliona eura.

Marco Giampaolo, novi trener Milana, Correu vidi kao idealnog igrača iza napadača Krzysztofa Piateka. Kako je ovo jedan od najvećih transfera u historiji Milana, neki igrači su morali biti prodati kako bi dolazak Argentinca bio moguć. Tako je Andre Silva na putu za Monaco, a vjerovatno će biti prodat i Patrick Cutrone.

Prošle sezone Correa je postigao pet golova uz ​​pet asistencija u 49 takmičarskih nastupa za Atletico Madrid, prenosi index.