Jokić do 21. tripl-dabla u sezoni: I Dalas pao pred Denverom

sa
Jokić je završio meč sa 14 poena, 13 skokova i 10 asistencija uz po jednu ukradenu loptu i blokadu

Nikola Jokić je u NBA noći sa utorka na srijedu zabilježio svoj 21. tripl-dabl u sezoni. Jesu brojke bile "plitke", ali je Somborac igrao veliku ulogu u pobjedi njegovog Denvera protiv Dalasa 118:109, tako da ni efikasno veče Luke Dončića nije moglo da poremeti slavlje u Koloradu.

 

 

Jokić je u posljednjim momentima susreta uspio da kompletira tri kolone i završi meč sa 14 poena, 13 skokova i 10 asistencija uz po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Ne može se ovo nazvati savršenom partijom, ali tripl-dabl je postao dio Nikoline svakodnevnice. Pri šutu je imao 6/9 za dva i 2/3 sa slobodnih bacanja, a ovo je još jedan susret u kojem nije ni pokušao iza linije za tri poena.

Ovoga puta, za veći broj poena bili su zaduženi njegovi saigrači Džef Grin sa 24 i Majkl Porter Džunior sa 22, tako da je ta mješavina Nagetsa uspjela da na drugoj strani ubije efikasnost Luke Dončića koji je meč završio sa 37 poena, četiri skoka i devet asistencija.

Iako rezultat ne izgleda previše ubjedljiv, Denver se od sredine treće četvrtine nije plašio za svoju pobjedu.

Jedinu prednost koju je imao na meču, Dalas je ostvario u drugoj minuti kada je poveo sa 7:5. Nakon toga je uspjelo održavanje u prvoj dionici, a onda je uslijedio jedan pad koji je uslovio dvocifrenu razliku koja je održana do bukvalno posljednje sekunde meča kada su Maveriksi ublažili priču do -9.

Denver ima osiguranu priču, prvi je na Zapadu sa 41-18, a jedini koji je do sada uspio da ga isprati je Memfis sa 35-22, dok su ostali prilično daleko od toga da mu do kraja regularnog dijela ugrozi poziciju na vrhu.

Sa druge strane, Maveriksi su na 31-29, tri poraza su ih ubacila u veliku glavobolju oko plej-ofa u kojem ne drže više poziciju. Jesu na prvom mjestu za plej-in, ali je na Zapadu velika gužva  od 6. do 11. pozicije, tako da se bez koncentracije do kraja može ostati praznih šaka.