Jokić je slomio duh LeBronu: James nagovijestio odlazak u penziju, neće dočekati da zaigra sa sinom

lebron
"Metla" koju su Nikola Jokić i njegov Denver uručili Lakersima teško je pala LeBronu Jamesu koji ozbiljno razmišlja o odlasku u penziju.

 

LeBron je sinoć dao sve od sebe da Lakersi ostanu u utrci za veliko NBA finale, a ova sezona je vjerovatno bila i posljednja u kojoj je mogao napasti svoju petu NBA titulu.

Odmorio je samo četiri sekunde u 48 minuta utakmice, postigao je 40 poena uz 10 skokova i 9 asistencija, no ni to nije bilo dovoljno. Lakersi su izgubili meč rezultatom 113:11 i seriju od Denvera 4-0 koji će se boriti za titulu.

Fenomenalnu partiju Jamesa zasjenio je Jokić koji je ubacio 30 poena uz 14 skokova i 13 asistencija, a sudeći prema onome što javljaju TNT i Bleacher Report, srbijanski centar mu je u potpunosti slomio duh i natjerao ga da ozbiljno razmisli o povlačenju.

James (38) je odigrao svoju 20. sezonu u NBA ligi, a ranije je najavljivao da želi zaigrati zajedno sa svojim sinom Bronnyjem koji će u NBA doći na draftu 2024. godine.

Zbog toga je James potpisao ugovor s Lakersima upravo do kraja sezone 2024/2025, no čini se da će promijeniti svoje planove i oprostiti se od aktivnog igranja ovog ljeta, javljaju Bleacher Report i TNT.

James, koji je ove sezone bio na prosjecima od 28,9 poena, 8,3 skoka i 6,8 asistencija i postao najbolji strijelac u historiji NBA lige prestigavši velikog Kareema Abdul-Jabbara, bi se tako odrekao čak 97 miliona dolara koliko je trebao zaraditi u naredne dvije sezone.

Pred LeBronom je ovog ljeta velika odluka, a sasvim sigurno da je nećemo čuti prije augusta.

 

FOTO