Jokić otkrio zbog čega je odabrao Kineze ispred Nikea: Za sve je "kriv" jedan saigrač

ć

Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Jokić nedavno je dospio u centar pažnje ne zbog svojih sjajnih partija, nego zbog odluke da raskine ugovor s Nikeom i potpiše za kinesku kompaniju "361".

Jokić je već odigrao prvu partiju u novim patikama. U pobjedi Denvera protiv Toronta (113:104) ubacio je 31 poen i uhvatio 15 skokova, a sada je objasnio kako je ključnu ulogu pri njegovoj odlucio odigrao saigrač iz Denvera Aron Gordon (Aaron).

Jokić više neće nositi Nike, potpisao je ugovor s Kinezima
- Gordon je mnogo utjecao, ali i oni (op.a. predstavnici brenda "361") su bili zaista direktni i iskreni sa mnom. Razgovarao sam s Aronom u vezi sa svime, on mi je rekao da su dobri, brzi i da slušaju igrača.

Zaista sam zadovoljan dosadašnjim odnosom. Čak i ne znam na koliko je godina ugovor, ali oni zaista pokušavaju da naprave što udobniju patiku. Pitaju me poslije svakog treninga i poslije svake utakmice o mom mišljenju o patikama i to im je bitno - ispričao je Jokić.

Inače, kineski brend "361" postoji 20 godina, a detalji ugovora s Jokićem nisu poznati.

Što se Gordona tiče, on je veliki prijatelj odličnog košarkaša iz Sombora, a tokom ljetne pauze je bio Jokićev gost u rodnom gradu.