Jonquel Jones se obratila bh. navijačima: Pokazali smo svima kako jaka može biti ova mala država sa igračicama koje imaju veliko srce

.
Osvrnula se i na nadimak Majka Zmajica

Naša najbolja košarkašica Jonquel Jones obratila se bh. navijačima na Instagramu gdje im se zahvalila na podršci tokom Eurobasketa.

 

Jones je izabrana u najbolju petorku turnira, ali nije mogla prisustvovati slavlju u Sarajevu budući da se morala vratiti u svoj klub.

 

- Hvala mojim divnim saigračicama iz reprezentacije koje su me pozvale da igram za BiH i koje sam prvi put upoznala u Rusiji. Uvijek su činile sve da se osjetim dobro i bili uz mene na parketu kada smo igrali na Eurobasketu. Hvala svim navijačima koji su nas podržavali tokom Eurobasketa, ali posebno Bosancima i Hercegovcima koji me i dan danas obasipaju ljubavlju i zahvalnošću. Dali su mi poseban nadimak, Majka Zmajica što je jedan od najboljih nadimaka ikada. Hvala svima koji su učestvovali u ovome i podržavali nas tokom turnira. Kvalifikovale smo se za kvalifikacije za Mundobasket i pokazali svima kako jaka može biti ova mala država sa igračicama koje imaju veliko srce. Do sljedećeg puta Bosno i Hercegovino, napisala je Jones na Instagramu.

 

Podjsetimo, Zmajice su prvenstvo okončale na petom mjestu što je najbolji plasman u historiji bh. košarke i tako izborile kvalifikacije za Mundobasket koji je na programu sljedeće godine. Kvalifikacije za Mundobasket su na rasporedu u februaru.