Michael Jordan otvorio bolnicu za socijalno ugrožene

Bolnica će pružati potrebnu njegu neprivilegovanim članovima lokalne zajednice, a njena vrijednost iznosi oko 7.000.000 dolara.

Na parketu je bio najveći, ali i van njega čini velike stvari. Tako je bilo i ovog četvrtka u Charlotte-u, gdje je Michael Jordan otvorio prvu od dvije klinike koju su finansirali on i njegova porodica. Ove klinike će pružiti potrebnu njegu neprivilegovanim članovima lokalne zajednice, a vrijednost bolnice iznosi oko 7.000.000 dolara.

 

 

Image

Šestostruki osvajač NBA lige i vlasnik Charlotte Hornets-a nije mogao da zadrži suze tokom otvaranja "Novant Health Michael Jordan Family" klinike.

"Ovo je veoma emotivna stvar za mene, da mogu da vratim zajednici koja me je podržavala tokom svih ovih godina", rekao je Jordan dok su mu se suze slivale niz lice.

Bolnica se nalazi u dijelu Charlotte-a u kojem živi siromašnije stanovništvo i trebalo bi da pruži važan pristup primarnoj i preventivnoj njezi članovima zajednice, uključujući i one koji nisu osigurani ili bar ne u dovoljnoj mjeri.

"Ovo je samo početak borbe da našim djelima dotaknemo što je više moguće ljudi", rekao je Jordan prisutnima.