Još dva kluba se uključila za Pjanićev potpis

.
U Barceloni je višak

Na kraju sezone Pjanić će se vratiti u Barcelonu, ali već sada je jasno da će morati tražiti novu sredinu pošto je ponovo višak na Nou Campu.

Mundo Deportivo je prije nekoliko dana pisao o bh. reprezentativcu i već sada je jasno da će Pjanić nakon povratka u Barcelonu ponovo završiti na transfer listi.

Katalonski list je naveo da Xavi itekako cijeni Pjanića i vjeruje da je on kvalitetan igrač, ali da neće računati na njega u novoj sezoni i smatra da je najbolje da bh. veznjak promijeni klub.

Xavi je jasno objasnio da je u veznom redu prejaka konkurencija, a ukoliko Barca dovede i Francka Kessieja onda je jasno da za Pjanića više tu neće biti mjesta.

U Bešiktašu se nadaju da bi mogli zadržati iskusnog bh. veznjaka, dok je za njegov angažaman jako zainteresovan i Galatasaray.

Danas iz Turske stižu i vijesti o interesu još dva kluba za bh. reprezentativca koji je martovsko okupljanje reprezentacije BiH propustio zbog povrede.

Naime, za angažovanje 31-godišnjaka je zainteresovan Inter. Giuseppe Marotta jako cijeni Pjanića te ga smatra kao idelnom opcijom za alternativu Marcelu Brozoviću kada Hrvat ne bude mogao igrati.

Marotta će uskoro razgovarati sa Falijem Ramadanijem oko produžetka ugovora Samira Handanovića, a tada će na meniju biti i eventualno dovođenje Pjanića.

Drugi zainteresovani klub je Roma gdje je popularni veznjak proveo pet godina karijere pa ostaje da se vidi da li će Jose Mourinho dovesti na Olimpico.

Inače, Pjanić je danas trenirao s prvim timom Bešiktaša, potupno se oporavio od povrede i konkurisat će za utakmicu protiv Trabzonspora predstojećeg vikenda.