Još jedan "šamar" za Barcelonu: Rayo i Falcao "rasplakali" Katalonce

asd
Vandredno 11. kolo španske La Lige ponudilo je zanimljiv duel Rayo Vallecana i Barcelone.

Tim iz predgrađa Madrida odigrao je sjajan meč i zadao novi udarac uzdrmanoj Barceloni.

 

Nakon nekoliko dobrih akcija i prilika pred oba gola, mreža se zatresla u 30. minuti. Odlična akcija domaće ekipe, Trejo je asistirao, a iskusni Radamel Falcao pogodio za 1:0.

U nastavku meča Barca je tražila izjednačujući pogodak. Bilo je tu dobrih šansi prije svega za Depaya, koji je promašio i penal u 62. minuti meča. U dobrim prilikama je bio i Gavi, međutim mreža domaćina je mirovala.

I domaći su u drugom poluvremenu prijetili golu Katalonaca. Izdvajaju se pokušaji Falcaaa i Lopeza, koji je u drugom poluvremenu ušao u igru.

Do kraja meča ostalo je 1:0 i Rayo je upisao velika tri boda i tako zadao novi "šamar" timu sa Nou Campa. Interesantno utakmica je trajala skoro 100 minuta, obzirom da je drugo poluvrijeme bilo produženo za osam minuta.

Barcelona je nakon 11 odigranih kola na devetoj poziciji sa 15 osvojenih bodova i ovo im je bio treći poraz ove sezone, dok Rayo Vallecano ima odličnu sezonu za njih i trenutno su na fenomenalnoj petoj poziciji sa 19 osvojenih bodova, odnosno poziciji koja na kraju sezone vodi u evropska takmičenja.