Još jednog dragulja nam žele 'ukrasti' i NFSBiH bi stoga trebao biti oprezan

asd
Mladi bh. reprezentativac Tarik Muharemović (18) potpisao je prije dva dana profesionalni ugovor s Juventusom.

Talentovani defanzivac potpisao je ugovor sa torinskim velikanom do ljeta 2025. godine, a pridružio se mladom timu italijanskog giganta.

Muharemović u redove Juventusa dolazi iz austrijskog Wolfsbergera u kojem je odigrao šest utakmica u Bundesligi protekle sezone.

On je već debitovao za mladu reprezentaciju BiH, ali u budućnosti će se i Slovenija boriti za njega. Naime, njegovi roditelji su iz Zavidovića, ali su se davno preselili u Sloveniju, gdje je Tarik i rođen.

Njegova porodica ima kuću i stan u Ljubljani, pa u Sloveniji smatraju da i dalje postoji čvrsta veza između njih i Slovenije.

Slovenski medij Ekipa 24 navodi da ne bi bilo loše da Nogometni savez Slovenije razmisli o ovom mladom nogometašu i da ga pokuša ubijediti da promijeni nacionalne boje.

Ipak, nadajmo se da će talentovani igrač Juventusa i u budućnosti nastupati za BiH i da neće biti jedan od onih koji su izabrali drugu reprezentaciju umjesto reprezentaciju svoje zemlje. Takvih je "mali milion", neki su postali evropske i svjetske zvijezde, ali ovaj put ne bismo trebali dozvoliti sličnu grešku.

Foto: Twitter