Nurkić o oporavku: Još uvijek sam mlad, ustat ću i biti još jači

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić u intervjuu za zvanični sajt Portlanda pričao je o prethodnoj sezoni. Govorio je o raznim temama, ponajviše o povredi koja ga je zadesila u finišu regularnog dijela NBA lige.

“Tako je suđeno. Sve se događa sa razlogom. Ne želim se previše vraćati nazad i pričati o tome šta bi se dogodilo dalje u sezoni da sam igrao. Još sam uvijek mlad, vrijeme je ispred mene i bez obzira koliko puta padao, uvijek ustajem i želim biti jači. Takav mi je mentalitet kroz čitav život”.

Div iz Živinica jako brzo ostavio štake, stao na noge iako je imao tešku operaciju, prenose vijesti.ba.

“Hodao sam već nakon četiri sedmice nakon operacije, ljudi su se čudili. Bio sam iznenađen što me NBA liga nije testirala na droge. Sve je u glavi. Bilo mi je nevjerovatno kada sam vidio toliku podršku, hvala svima na porukama koje su mi poslali”, kazao je Nurkić.

Njegov Portland u finalu konferencije poražen je od Golden Statea. Prethodno su Blazersi dobili Denver Nuggetse sa 4-3 u seriji. Kazao je da je želio i sam istrčati na parket.

“Energija je bila nevjerovatna. Vratilo mi je sve emocije i rekao sam Lillardu: “Čovječe, volio bih da mogu igrati”. Igrao bih čak i da znam da bih se ponovo povrijedio. Rekao mi je da sam lud”, kazao je bh. centar.

Jusuf Nurkić je ove sezone u NBA ligi imao učinak od 15,6 poena i 10,4 skokova po utakmici. Prije nekoliko dana Damian Lillard je izjavio kako bi Blazersi savladali Warriorse u seriji da je Nurkić igrao …