Joshua odustaje od 13. aprila i dogovara meč u New Yorku

Anthony Joshua ozbiljno razmišlja da odustane od meča na Wembleyju koji je planiran za 13. april.

Prva zvijezda teške kategorije planirao je borbu za 13. april. Tamo je navodno želio vidjeti Deontayja Wildera, a kako od te borbe neće biti ništa, šampion razmišlja da odustane od tog datuma i da se bori u junu u New Yorku.

Tamo bi se u legendarnom Madison Square Gardenu Joshua trebao boriti protiv neporaženog Amerikanca Jarrella Millera. Radi se o poznatom licu koji je ranije bio velika kickboxing zvijezda i kojeg je u karijeri samo pobijedio Mirko Cro Cop i to u dva navrata (21-2).

U bokserskoj karijeri Miller je fantastičan. Odradio je 24 meča, još uvijek je bez poraza, ali ima jedan remi sa početka karijere i čak 20 pobjeda je upisao nokautom.

On će sasvim sigurno biti naredni izazivač za Joshu sa kojim će se Britanac morati boriti u 2019. godini ako ne želi izgubiti pojas, pa je borba protiv Deontayja Wildera i Tysona Furyja ponovo pod velikim znakom pitanja.

Ipak, ako na kraju ipak bude radio meč u aprilu, protivnik će mu vjerovatno ponovo biti Dillian Whyte koji mora dobiti Derecka Chisoru sa kojim se bori narednog vikenda, kako bi dobio novu šansu za titule protiv jedinog čovjeka koji ga je dobio.

Uskoro će konačna odluka biti donesena, ali jedno je sigurno. Borba protiv Millera je izvjesna.