Juniori danas u osmini finala Eurobasketa protiv Slovenije, Džidić traži maksimum od igrača

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u osmini finala Evropskog prvenstva koje se održava u Slovačkoj igrat će danas protiv selekcije Slovenije.

Izabranici Borisa Džidića zauzeli su drugo mjesto u grupi D. Pobijedilis u Francuze i Slovake, dok su u trećem kolu poraženi od Latvije. S druge strane, Slovenci su u trećem kolu bili bolji od Finaca, a prethodno su doživjeli poraze od Grčke i Litvanije, te su bili treći u grupi C.

Selektor bh. tima Boris Džidić smatra kako je uzrok poraza od Latvije neočekivano loše otvaranje utakmice.

''To je bila najlošija utakmica na prvenstvu i jedna od najlošijih od kako smo na okupu. Kasnije je trebalo puno energije da stignemo rezultat, potrošili smo se i to se vidjelo na kraju. Nismo imali snage da utakmicu, kao protiv Slovačke, okrenemo u svoju korist'', istakao je šef državnog bh. tima.

Za Slovence kaže kako se radi o izuzetno poznatom rivalu.

''Promijenjen je termin odigravanja ovog meča. Ako se ne postavimo maksimalno, onda ne možemo biti favoriti. Dakako, Slovence dobro poznajemo. Bilo je iznenađujući rezultata na prvenstvu, a pokazalo se da su ekipe koje više žele pobjedu u prednosti nad ostalima'', podvukao je Džidić.

Meč osmine finala između BiH i Slovenije igra se u srijedu u Bratislavi s početkom u 13:30 sati.

 

(Izvor: Klix)