Juniorke BiH savladale reprezentaciju Azerbejdžan

U okviru 1. kola Women Challenge Trophy turnira za juniorke koji se održava u Tuzli, reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je reprezentaciju Azerbejdžana rezultatom 34:16(14:9).

U okviru 1. kola Women Challenge Trophy turnira za juniorke koji se održava u Tuzli, reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je reprezentaciju Azerbejdžana rezultatom 34:16(14:9). 

Uvodne minute i jedna i druga reprezentacija otvorile su dosta tvrdo pa je u 23. minuti susreta rezultat glasio 7:6, a onda su izabranice Kornelije Rajković Leko ubacile u brzinu više i sa par sjajnih intervencija golmanice naše selekcije Nikoline Petrović, odlaze na plus šest nakon prvog poluvremena. Prvih 30.minuta selekcija Bosne i Hercegovine je imala prednost rezultatom 14:9.

U nastavku susreta naša selekcija je rutinski održavala prednost i na kraju slavila uvjerljivo rezultatom 34:16.

Najefikasnije u našoj selekciji bile su Adelisa Dautović sa 8 golova, te Isidora Kršić sa 7 postignutih golova. Selekciju Azerbejdžana predvodila je Kamila Bayramova sa 7 golova, dok je Inara Rzayeva susret završila sa 5 postignutih golova.

Vrijedi istaći i gospođu Alenku Cuderman predstavnicu EHF, koja je zaista se svojski trudila da oteža posao prisutnim novinarima. Naime nije dopustila kretanje novinarima, iza terena, iako za to nije postojao ni jedan valjan razlog. Naime smjestila je sve novinare u ćoškove Mejdana, naglasivši kako ne želi da krši svoja pravila.

Iako na službenim akreditacijama svih fotoreportera stoji pod stavkom 2 da se mogu kretati "court surrounding area", što bi trebalo značiti da se mogu kretati oko terena, iz samo njoj znanih razloga to nam je bilo onemogućeno, nego smo isključivo morali stajati u čokovima dvorane. Na ranijim susretima prvog dana, bez ikakvih problema se moglo kretati, dok na utakmici domaće reprezentacije to je bilo onemogućeno.

Nakon insistiranja da nam kaže zašto je zabranjeno kretanje, gospođa je navela razloga zbog streama utakmice. Međutim kako smo se informisali na današnjim utakmicama nikakav nije bio problem da se kreće pored terena, iako su i one bile emitovane putem streama. ?!