Jusuf Nurkić na orginalan način najavio sutrašnji povratak na teren

Nurkić
Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić na orginalan način objavio je da se uspješno oporavio od povrede zgloba te da je ponovo spreman za igranje u dresu Portland Trail Blazersa.

 

Nurkić se povrijedio prije više od dva mjeseca u meču s Indiana Pacersima kada je pokušao blokirati Mylesa Turnera tokom treće četvrtine, ali tokom slijetanja nezgodno je pao na ruku i slomio zglob. Mjesec dana nakon povrede Nurkić je počeo sa individualnim treninzima, a sada je spreman da se vrati i na parket.

Najavu da se vraća na teren Nurkić je objavio na svojim službenim stranicama na društvenim mrežama, a uradio je to na veoma zanimljiv način i u stilu američkih novinara koji su veoma popularni na društvenim mrežama. Nurkić je kao izvor informacije naveo sam sebe.

"Centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić se vraća u ekipu u petak protiv Orlanda. Vraća se nakon frakture desnog zgloba. Izvor: Jusuf Nurkić", napisao je naš košarkaš.

Opis nije dostupan.

Ove sezone Nurkić je u prosjeku postizao 9,8 poena i 7,7 skokova za 23,3 minute po utakmici, a ovo mu nije prva ozbiljna povreda jer je zbog slomljene noge pauzirao gotovo cijelu 2019. i pola 2020. godine.