Jutarnja pijaca na Apeninima: Bonucci ima novi klub, Onana otišao, Milan dobio svoju "desetku"

S
Zanimljive vijesti stižu s Apenina i tiču se tri najveća i najpopularnija italijanska kluba Juventusa, Intera i Milana. Riječ je o transferima poznatih imena i rješavanju određenih problema u igračkom kadru.

 

Juventus je u petak dobio novog sportskog direktora nakon što je na tu funkciju imenovan Cristiano Giuntoli koji je do sada rješavao igrački kadar u Napoliju.

Giuntoli je odmah počeo sa čistkom, a prvi koji odlazi je kapiten Leonardo Bonucci koji nije u planovima Massimilliana Allegrija.

Vijesti iz Italije govore da iskusni štoper koji je svojevremeno u paru sa Giorgiom Chiellinijem činio nepremostivi "problem" za defanzivce već ima novi klub.

Ovaj 36-godišnjak ima platu od 6.5 miliona eura i zato ga se u Juventusu žele riješeti, a mediji na Apeninima govore da će njegov naredni klub biti Newcastle United.

Put Premiershipa će još jedno zvučno ime iz Serije A, u pitanju je golman Andre Onana. Gazzetta dello Sport navodi da je posao sa Manchester Unitedom završen.

Kamerunski golman je praktično već bivši član Nerazzurra, posao će biti ozvaničen utorak ili u srijedu, a milanski velikan će se morati zadovoljiti sa cifrom od 50 miliona eura.

Preostalo je da u narednih dva ili dva Onana dogovori uslove oko plate sa Crvenim đavolima, ali njegov naredni dom će biti Old Trafford.

Iz Premiershipa u Seriju A stiže Christian Pulišić, zato se pobrinuo Milan koji je tako u Amerikancu dobio svoju novu "desetku" nakon povratka Brahima Diaza u Real Madrid.

Rossoneri će ofanzivnog veznjaka Chelseaju platiti 20 miliona eura plus bonusi. Pulišić je htio Milan, njega je želio Stefano Pioli i na kraju je sve završeno na obostrano zadovoljstvo.

Inače, u Seriju A bi se vrlo lako mogao vratiti i Alvaro Morata. Španac je već rekao ''da" Rossonerima, ali posljednjih sati u priču se uključila Roma predvođena Joseom Mourinhom.